previous arrow
next arrow
Slider

Vroče potopno cinkanje

Vroče potopno cinkanje se vse bolj uveljavlja namesto barvanja. Razlog je v bolj kakovostni in trajnejši protikorozijski zaščiti ter stroškovne in ekološke sprejemljivosti.

Vroče cinkanje, kot protikorozijska zaščita, ima v primerjavi z barvanjem veliko drugih prednosti.

Cinkanje ali barvanje?

Zavedanje o prednostih uporabe vročega cinkanja kot protikorozijske zaščite v Sloveniji raste. Je pa v primerjavi z zahodno Evropo še precej nizko. samo v Evropi se letno pocinka blizu sedem milijonov ton jekla.

Brez dvomov o kakovosti zaščite

Pocinkano jeklo ne zbuja nobenih dvomov o kakovosti, saj neprimerno pripravljene površine ni mogoče uspešno prekriti s cinkom. S premazi lahko prekrijemo jeklo kljub slabo pripravljeni površini, kar pa lahko privede do hitrega propadanja materiala. Ena pomembnih prednosti cinkanja je še notranja zaščita votlih konstrukcij, česar s premazi ni možno izvesti.

Ekološka sprejemljivost

Z vidika varovanja okolja je pomembno, da vroče pocinkani sloj ne potrebuje nobenega vzdrževanja več, medtem ko kakovostni premazi z barvo potrebujejo popravilo po 10 letih, kasneje pa tudi vse bolj pogosto.

Sodobna tehnologija vročega cinkanja zagotavlja ekološko manj obremenjujoč postopek, saj se vse emisije cinkovega kotla in komore kemijske predpriprave filtrirajo v suhem filtru belih dimov in pralniku kislinskih hlapov. Ves pretok izrabljenih kemikalij je zaprt, zato obratujemo brez izpustov tehmološke vode v zunanje vodotoke ali kanalizacijo. Delavci ne opravljajo dela znotraj prostorov, kjer so viri izpustov.

 

 

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997, tradicija in izkušnje vročega cinkanja v podjetju pa segajo v drugo polovico 19. stoletja.

V tem času smo postali uspešno, tržno orientirano podjetje s pomembnim tržnim deležem na slovenskem, hrvaškem in avstrijskem trgu, kar nam zagotavlja stabilen poslovni položaj.

Hitri podatki

Pocinkovalnica  d.o.o.
Bežigrajska cesta 6
3000 Celje

T: +386 (0)3 42 63 228
F: +386 (0)3 42 63 232
E: info@pocinkovalnica.si

DŠ: 56228732
ID za DDV: SI56228732

Galerija

Vse pravice pridržane. 2018 © Pocinkovalnica d.o.o.  |  Pravno obvestilo Spletni piškotki

Powered by Wordpress