Vprašanja in odgovori

1. Kolikšna je cena storitve vročega cinkanja?

Storitev vročega cinkanja se zaračunava v EUR/kg. Cena je nižja od cene kakovostnega barvanja, ni fiksna, temveč pada z masivnostjo elementov. Za podrobnejše informacije se pozanimajte v naši službi prodaje  » kontakt

2. Ali pravna oseba ob naročilu potrebuje naročilnico z okvirnim opisom materiala?

Da, tudi za prevoz.

3. V kolikšnem času lahko pocinkate elemente ?

Elemente pocinkamo v treh delovnih dneh. V primeru, da se predhodno naročite v službi prodaje, lahko v istem dnevu, ko pripeljete material, pocinkane elemente tudi odpeljete.

4. Kakšno velikost elementov lahko cinkate?

Pri nas lahko cinkate zelo velike elemente; maksimalne dimenzije elementov za cinkanje znašajo: 12,6 x 1,7 x 2,9 m (D x Š x V). Poskrbimo tudi za cinkanje zelo malih elementov, ki jih odpeljemo na centrifugalno cinkanje v za to specializirano pocinkovalnico.

5. Kako pripraviti elemente za vroče cinkanje?

Za začetek lahko pogledate dokument Izbira in priprava materiala na podstrani » NAVODILA.

6. S čim se lahko zaščitijo navoji, da jih ne zalije pri cinkanju?

Zunanji navoji se lahko zaščitijo s posebnim lepilnim trakom, ki ga kupite pri nas. Notranje navoje zaščitite s temperaturno obstojno barvo. Najprej navoj očistite, razmastite in nato pobarvate. Barva se mora posušiti. Potrebno je opozoriti, da se pri vročem cinkanju barva zažge in posledično se lahko njen pepel oprime sosednjih površin.

7. Kolikšna je termična deformacija pločevine?

Termično deformacijo pločevine je težko napovedati. Ta je izrazitejša pri večjih in tanjših pločevinah zavarjenih v okvir, daljših ceveh zvarjenih iz več segmentov, asimetričnih konstrukcijah, zvarjencih iz pločevin različnih debelin. Podrobnejše informacije najdete v točki 7 v Navodilih za konstruiranje ali v naši službi tehnologije.

8. Kako debela mora biti pločevina, da se ne zvije pri vročem cinkanju?

Točnega pravila ni. Pomembno je razmerje med debelino pločevine in njeno površino. Večja debelina in manjša površina pomeni manjšo nevarnost termične deformacije. Če so med seboj zvarjene pločevine ali profili z različno debelino sten, se nevarnost termične deformacije močno poveča.

9. Kalikšna je debelina cinkove prevleke pri vročem cinkanju?

Debelina cinkove prevleke v povprečju znaša od 50 do 100 mikrometrov, odvisno od kemijske sestave jekla. Točnejše informacije najdete v točki 11 v navodilih za konstruiranje.

10. Kaj je pasivacija?

Pasivacija je postopek obdelave cinkove prevleke, ki v začetni fazi preprečuje pojav bele rje.

11. S kakšnimi barvami lahko pobarvamo pocinkan material?

Za pravilno izbiro barv se obrnite na specializiranega trgovca barv in lakov. Vsekakor je potrebno površino predhodno pripraviti po navodilih proizvajalca (očistiti prahu in maščob) ter izbrati barvo  za sveže pocinkane površine.

12. Kakšne velikosti so vaši tovornjaki in kolikšno težo lahko peljejo?

Tovornjak Vlačilec
Dolžina: 8,05 m 13,60 m
Višina: 2,50 m 2,85 m
Širina: 2,45 m 2,48 m
Nosilnost: 3.700 kg 24.500 kg

13. Kam vse opravljate prevoze?

Prevoze opravljamo na področju Slovenije in v sosednjih državah.

14. Katere so prednosti vročega cinkanja?

 

 

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997, tradicija in izkušnje vročega cinkanja v podjetju pa segajo v drugo polovico 19. stoletja.

V tem času smo postali uspešno, tržno orientirano podjetje s pomembnim tržnim deležem na slovenskem, hrvaškem in avstrijskem trgu, kar nam zagotavlja stabilen poslovni položaj.

Hitri podatki

Pocinkovalnica  d.o.o.
Bežigrajska cesta 6
3000 Celje

T: +386 (0)3 42 63 228
F: +386 (0)3 42 63 232
E: info@pocinkovalnica.si

DŠ: 56228732
ID za DDV: SI56228732

Galerija

Vse pravice pridržane. 2018 © Pocinkovalnica d.o.o.  |  Pravno obvestilo Spletni piškotki

Powered by Wordpress